Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pojďte se bát

Připravujeme světovou premiéru autorského představení Zdeňka Šmída s podtitulkem VEČÍREK POUZE PRO OTRLÉ. Hrajeme 1.11, 2.11., 8.11. a 9.11. vždy v 19:30 na sokolovně. Vstupenky od 1.10. v předprodeji v knihkupectví na náměstí.

article preview

Pojďte se bát,

   Na letošní podzim chystáme premiéru nové hry. A opět půjde o původní, tedy neokoukanou autorskou hru.  Podtitul celé hry „večírek pouze pro otrlé“ pak plně vystihuje tuto neotřelou podívanou.

 

v premiéře: 1.11.2019 v 19:30

Reprízy:  2.11,2019 v 19:30

8.11.2019 v 19:30

9.11:2019 v 19:30

Vždy na domovské scéně sokolovny v Litovli.

Předprodej vstupenek v Knihkupectví ATLAS ALFA, nám. Př. Otakara 754,

Obsazení:

1. Prolog - Slečna s kosou: Bára Antonová, Ondra Koupil, Lukáš Vlček

2. Americký deník - Michal Rakowski, Lukáš Malaska, Pepé Andrle, Petr Škobrtal

3. Horská bouda - Zuzana Vacková, Bára Antonová, Ondra Koupil

4. Zóna A - Michal Rakowski, Martina Rakowská, Zdeněk Šmíd, Ondra Koupil

 

Pod taktovkou režisérů Petra Lindušky a Michala Rakowského vzniká dílko, jehož žánr a forma jsou poněkud neobvyklé a odehrávající se v prostředí jiném, než jste byli zvyklí. Doposud jste se těšívali z bohaté výpravy, dechberoucích kostýmů, břitkých a vtipných dialogů či detailního zpracování charakteru jednajících postav v nejrůznějších komediích, klasických činohrách, detektivkách nebo operetkách. To vše jste již mohli spatřit na naší scéně. Sami uvidíte, že lze pracovat i odlišně. Balancujeme na hraně uvěřitelného. Žádné nákladné efekty, situační náznak příběhu, výprava je taktéž velmi úsporná a herci si většinou vystačí s vlastním šatníkem  O to větší důraz  klade režie na výkony představitelů jednotlivých rolí. Nepůjde o celistvou hru, ale o soubor tří jednoaktovek:  „Americký deník“, „Horská bouda“ a „ Zóna A“ se souhrnným názvem „Pojďte se bát“ Zařazení povídek do jednoho večera není náhodné. Společným jmenovatelem je napětí a spíše tušená než čekaná rozuzlení rozehraných situací.  Celé představení tak obsahuje směs mystiky, náznaků thrilleru, suchého humoru a také část každodenních radostí a starostí. Citlivějším divákům se mohou ve zvláště vypjatých situacích zjevit i prvky hororu. Vše uvidíte v podání známých členů souboru, ale i několika nových tváří.

  Posilou našeho souboru se stává Martina Rakowská. Té je hned napoprvé  přisouzena nemilá role pomstychtivé a hádavé ženy. Jejího partnera hraje, jak překvapivé, Michal Rakowski.   Zbývá jim jen popřát, aby ve skutečném životě nezažili to, co v této hře na jevišti. I další příběh je mimořádně surový. V něm dvěma zkušeným herečkám našeho souboru Báře Antonové a Zuzce Vackové zdárně kontruje další nová tvář našeho souboru Ondra Koupil. Postavě, kterou vytváří je sice souzeno „zajít velmi bídně“, avšak pevně doufáme, že jejího představitele uvidíte ještě v mnoha rolích i v budoucnu. Trochu odlehčení přinesou osvědčení členové souboru Lukáš Malaska, Josef Andrle a Michal Rakowski. Ti si zahrají v mysteriózně humorně laděném příběhu z anglického venkova, inspirovaného Strašidlem Cantervillským  (O. Wilde). Co by to však bylo za příběhy s náznaky mystiky, kdyby zde nevystupovala postava jiná než z tohoto světa či z říše čiré fantazie. Takových postav je zde hned několik a jednu (až dvě) z nich si zahraje další nový člen souboru Lukáš Pavlík. Nemůžeme vynechat ani neopakovatelně zpracovanou postavu pošťáka v podání Petra Škobrtala, který svou známou větou „ pane, nesu Vám psaní“ posune příběh do zcela nové dimenze. Svou roličku si zahraje i autor tohoto mumraje a scénáře Zdeněk Šmíd. Zcela záměrně jsme nejmenovali role, ve kterých jednotlivé členy souboru uvidíte. Jedná se o banální příběhy všedních dnů, které se mohou přihodit každému z nás. Z tohoto důvodu postavy nemají ani konkrétní jména. Jen tak mimochodem se během představení řeší i běžné otázky, napadající čas od času téměř každého. Například:  Existuje dokonalá vražda? Jak byste se zachovali při setkání s jinou formou bytí? Co je potom? Atd.

Zahájení představení je vyhrazeno scénické písni „Slečna s kosou“, navozující atmosféru celého večera, v podání Báry Antonové, Ondry Koupila a Lukáše Pavlíka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář